Prepkursen
Föreläsarna

Alla föreläsare är äldre erfarna och motiverade studerande eller kunniga alumner vid Hanken och Aalto Universitet. Innehållet i inträdeslitteraturen har föreläsarna delvis bekantat sig via fördjupade kurser på högskolan och delvis genom praktiska jobberfarenheter både inrikes och utrikes. Föreläsarna besitter således en färsk kunskap av både litteraturen och aktuella praktiska exempel från företagsvärlden.

Som föreläsare på kursen 2017 fungerar följande personer:

Kursansvarig

Richard Lindqvist

Richard Lindqvist

Jag är en utåtriktad och positiv person som aldrig tackar nej till en utmaning. Som kursansvarig ser jag till att allt det administrativa tas hand om så att lärarna kan koncentrera sig på det de är bäst på, nämligen att lära.

Studier

För tillfället skriver jag min magisteravhandling i finansiell ekonomi. På Hanken har jag som huvudämne således läst finansiell ekonomi och som biämne redovisning. År 2015 var jag på utbyte i Glasgow, Storbritannien där jag koncentrerade mig på att utveckla mina sociala kunskaper samt studerade företagsledning och organisation.

Arbetserfarenhet och förtroendeuppdrag

Vid sidan av studierna har jag jobbat både i bank branschen och som konsult. För tillfället jobbar jag för Deloitte som konsult, där jag främst jobbar med stora finska banker samt försäkringsbolag. Innan jag började jobba på Deloitte jobbade jag ca 3 år på SEB där jag bland annat jobbade som analytiker och account manager på SEBs företagsbank. Jag har även erfarenhet av kundservice inom SEB där jag började min bank-karriär år 2013.
Vid sidan av jobb och studier har jag även hållit på med det ena och det andra på SHS (Hankens studentkår). Jag är med i årsfestskommittén 2017 och var även med 2016. Jag har varit med i gulnäbbskommittén 2013 samt varit ordförande för Hankoff.

Varför kursansvarig?

Jag säger aldrig nej till en utmaning och är säker på att jag med min erfarenhet från både arbetslivet och Hanken kan stöda lärarna och hjälpa kursdeltagarna att uppnå deras mål – att komma in till Hanken.

Nationalekonomi

Edvard Björk

Edvard Björk

Man kan beskriva mig som en glad, utåtriktad sportfantast med ett brinnande intresse för ekonomi.

Studier

Under mina studier på Hanken har jag fattat intresse för finansiering och nationalekonomi och har således även sökt tjänsten som lärare i nationalekonomi för prepkursen.
Jag blev student vid Karis-Billnäs gymnasium och jag har studerat ett år i Winter Springs high school då jag var på utbyte i Florida.
Under gymnasietiden gick jag alla extra ekonomikurser som skolan hade att erbjuda vilket lade grunden till mitt stora intresse för ekonomi.
Jag har alltid varit mycket intresserad av ekonomiska samband såväl på makro ekonomisk nivå, som på det mikro ekonomiska planet.

Sport

Sport ligger väldigt nära mitt hjärta.
Jag har spelat handboll i 14 år i Bk-46 varav 4 år i FM-ligan och 3 år i juniorlandslaget. Utöver handbollen har jag sysslat med allt från olika kampsporter till amerikansk fotboll.

Arbetserfarenhet och förtroendeuppdrag

Under min gulnäbbshöst har jag varit mycket aktiv i EAG (Extra aktiva gulisar). Jag är en stolt medlem i idrottsutskottet på Hanken och dessutom är jag för tillfället med och organiserar IHD-veckan, International Helsinki Days.
Jag har jobbat med försäljning inom både byggbranschen och elektronikbranschen i 4 år. Min värnplikt genomförde jag i Dragsvik, var jag trivdes mycket bra. Efter värnplikten fortsatte jag att jobba som avtalssoldat enda tills jag började med studierna på Hanken.

Varför föreläsare?

Jag gick själv prepkursen då jag sökte in till Hanken och jag tyckte den var kanon! Jag lärde mig mycket och detta på ett effektivt och roligt sätt. Dessutom lärde jag mig känna många nya människor med ett gemensamt intresse för ekonomi. Med detta i min ryggsäck ser jag det som ett privilegium att få vara en del av er spännande utmaning att få en studieplats på Hanken. Jag kan lova att min undervisning kommer att vara inspirerande, levande och verklighetsförankrad. Dessutom kommer jag att bjuda på en rejäl dos studieteknik och motivation. Nu kör vi!

Matematik och Statistik

Emil Lindholm

Anna Piiroinen

Jag är en målmedveten, empatisk och positiv person, som vid sidan om studierna på Hanken även sysslar med bilsport.

Studier

Jag har blivit student från IB-linjen i Mattlidens Gymnasium och studerar nu på Hanken. Matematik har alltid intresserat mig och därmed tog jag Higher Level-examen i ämnet. På Hanken har jag blivit intresserad av att läsa finansiell ekonomi, medan jag möjligtvis vid sidan om Hanken studierna kommer att engagera mig i tekniska studier för att stöda mitt intresse i bilsport.

Arbetserfarenhet

Bilsporten har under fem års tid, förutom upplevelser, erbjudit mig arbetserfarenhet genom samarbete med finansiärer och samarbetsparter. Mestadels har detta handlat om att hitta sponsorer och genom att ordna motorsportrelaterade kundevenemang.

För övrigt var jag huvudredaktör för en lokal, bilsportinspirerad tidning med en upplaga på 30 000 som delades ut i huvudstadsregionen.

Varför föreläsare?

Jag vill utnyttja mitt intresse i matematik och statistik och undervisa i ämnet genom exempel, som gör ämnet begripligt, medryckande och belönande.

Företagsekonomi

Anna Piiroinen

Anna Piiroinen

Ni kommer möta en person som är positiv, utåtriktad, målmedveten och alltid ger hundra i det jag ger mig in på. Förutom ekonomi har jag ett stort intresse för psykologi och är näst intill beroende av tedtalks.

Studier

Jag skrev min kandidatavhandling, i mitt huvudämne redovisning, våren 2016 och är för tillfället på utbyte i München, Tyskland till mitten av Februari. Här i München studerar jag kurser inom företagsledning och organisation. Som biämne på Hanken har jag handelsrätt. Jag kommer börja mina magisterstudier på hösten 2017.

Arbetserfarenhet och förtroendeuppdrag

I sommar jobbade jag på Rantalainen, ett ekonomiförvaltningsföretag, med uppgifter inom bokföring, revision och strategi i deras internationella team och kommer också jobba inom samma företag inkommande vår parallellt med prepkursen. Före det har jag jobbat på bland annat Aktia Bank och varit ansvarig tränare för unga tävlingssimmare i två föreningar efter att jag avslutade min egna aktiva simkarriär.

Jag har varit mycket aktiv inom Svenska Handelshögskolans Studentkår (SHS) och varit bland annat med i Gulnäbbskommittén, International Helsinki Days, Fullmäktige och Utbildningsutskottet. Utöver att ha varit medlem i dessa har jag även varit ordförande för både International Helsinki Days samt Gulnäbbskommittén. Jag är invald, som studeranderepresentant, för institutionen för redovisning och handelsrätt.

Varför föreläsare?

Som föreläsare inom ämnet företagsekonomi vill jag försöka inspirera och motivera studeranden till att läsa och bli intresserade av ämnet men samtidigt ge konkreta verktyg till att faktiskt lyckas med att behärska det breda ämnesområdet. Hoppas ni är lika ivriga som jag, det här blir bra!

Kursövervakare

Andreas Wilkman

wilkman

Som person är jag social, inspirerande och energisk med innehavande av en starkt strategisk tankegång. Till mina styrkor hör även breda samhällskunskaper och arbetserfarenheter.

Studier

Jag slutförde mina Hanken studier våren 2016 med entreprenörskap som huvudämne. Till mina specialiseringsområden hör fördjupad företagsanalysering och aktivt uppföljande av samhällsaktuella ärenden.

Arbetserfarenhet

Jag har enda sedan slutet av gymnasietiden aktivt samlat på mig diverse lärorika arbetserfarenheter. Till dessa hör fungerande som konsult på Nasdaq och som självständig börsdata insamlare åt ett växande svenskt företag. På stigen mellan dessa positioner har jag även jobbat med försäljningsarbete samt specialtransport inom flygbranchen. Nutida har jag även äran att höra till Prepkurs.com företagsleding där jag varit de fem senaste åren.

Förtroendeuppdrag

Vid sidan av hela studietiden har jag enda sedan gymnasietiden varit mycket aktiv inom olika organisationer, föreningar och klubbar. Under gymnasietiden har jag representerat Finland i EYP ( European Youth Parliament), samt projekt ledda av Europeiska Kommissionen. Inom Svenska Handelshögskolans Studentkår, SHS, var jag två år med i årsfestkommitéen som årsfestmarskalk, tre år som tutor för utbytesstudernade, två år i idrottsutskottet, samt suttit i studiestödsnämnden. Även på politiska sidan har jag varit aktivt med i alla understödskampanjer för Finlands föregående statsminister Alexander Stubb.